Projecte 4 -Resum George Berkeley

Posted by: Angie / Category:

George Berkeley,va neixer el 12 de març del 1685 i va morir el 14 de gener del 1753;
va ser conegut com a filòsof i més endavant com a bisbe, ell va neixer a Irlanda de pares anglesos els quals li van pagar els estudis universitaris a Dulin, un cop va acabar la carrera va cursar com a profesor de filosofia on va desenvolupar una teoria, la teoria de l'immaterialisme.

Més endavant l'any 1710 va ser ordenat sacerdot angelicà i el 1734 va ser nomenat bisbe.
Berkeley, va ser crític de newton i locke, els quals afirmaven el lligam entre matèria i substància,per Berkeley les cosesque trobem en el mon són percebues gàcies Déu i el seu poder és tan gran que a traves de Déu nosaltres també podem percebre.
Ell forma part del moviment filosòfic empirista, en la seva teoria afirma que l'existència es basa en percebre o ser percebut,i per tant, només podem asseurar l'existència de les idees; aqui, defensa clarament l'idealisme, però la seva filosofia es basa en l'empirisme, per tant, hi ha una força major que controla totes les idees i percepcions i aquesta per Berkeley era Déu; així es basa la seva filosofia, en la defensa de que tot es creat i percebut per Déu.

Com ha fet important, cal destacar un pass donat per Hume en el que Berkeley recoeneix dues coses le causes físiques com a faleses i les dificultats implicites que més endavant serà conegut com "el problema de l'inducció" .

Berkely va ecriure textos importants com "Comentaris Filosòfics (Philosophical Commentaries)" i "Els tres dialegs entre Hylas y Philonus"

Al final la seva filosofia va tenir una escassa acceptació entre els sus contemporanis.
Però es va revaloritzar la seva teria i actualment en memòria a George Berkeley, a estats units California trobaem la universitat de Berkeley de gran presitgi.


0 comentaris: