Més informació »
Més informació »
Descartes, deia que havíem de criticar les opinions com a verdaderes per poder arribar a allò indubtable, els dubtes que es poden presentar són formes diferents una de elles són els sentits dels essers humans, mai podem estar segurs de que allò que sentim es certament el que és, moltes vegades em pogut veure una imatge que desprès si ens tornem a fixar era una imatge totalment diferent, molts cops els somnis ens fan creure que vivim una sèrie de moments que són presents en nosaltres però després ens despertem i, el nostre interior sap que ha viscut aquets moments però quan despertem a la vida real tot el que ha passat passa a ser fals si suposem que existeix la realitat i no estem sempre en un continu somni, totes aquestes situacions es poden dubtar, i si es poden dubtar significa que hi ha un element que fa que pugui ser dubtable aquet element és la intel·lecte dels homes, i aquesta intel·ligència es troba també en tots nosaltres jo soc un esser humà, per tant, jo existeixo de forma indubtable, a diferència de tot el que me envolta però el jo ha de existir, si no, rés tindria sentit i com deia Parmènides del no res no pot sortir res, per això mai es podrà dubtar de la certa existència del jo.
Més informació »
idees:
Aquet text parla de les opinions. A vegades cal seguir opinions com si fossin indubtables quan realment són molt incertes.
Vol arribar a la veritat i per aquet motiu vol posar en dubte allò menys indubtable, també parla dels sentiments que enganyen de vegades a tots els homes inclòs a ell, i rebutja totes les raons que havia tingut abans per demostrables.
Els pensaments que tenim quan estem desperts poden ser els mateixos que quan estem dormint, on tot allò que ell va resoldre no eren més que il·lusions dels seus somnis.
Per últim mentre volia pensar que tot era fals va dir
Títol: Opinions envers la realitat
Comentari:
Aquet text de descartes parla sobre els dubtes; El seu fi és arribar a la veritat perquè si és dubte no es pot arribar allò cert. Va haver de ignorar allò que tenia pres com a cert, per poder arribar a una clara conclusió. Primer dubte del coneixement a través dels sentits, els quals ens enganyen a vegades i fan que es converteixin en coses probables i no certes que poden manifestar el seu enganys més d'una vegada.
En segon lloc trobem els somnis i la vigília en el que la realitat podria no ser en realitat més que un somni, perquè els pensaments que tenim desperts ens poden venir dormits.
Conclou dient que tot el que ell havia pres per evident no era més que una il·lusió creada en el seu esperit, però tot i això va poder treure una cosa clara i segura que el cogito era existent, perquè si pensa vol dir que pot conèixer i tot allò que té la capacitat de conèixer és vertaderament real.
Més informació »
idee principals:
Aquets text parla de les regles que hem de seguir per poder robara lògica.
El primer mètode que esmenta es basa en no acceptar com a cert una evidència, la segona en dividir les dificultats al màxim per oder requerir la seva millor solució, la tercera conduir els pensaments des de els més simples fins´anar accedint al més comost i per últim fer emmeracions completes per arribar a la seguretat de no ometre res.
títol: Arribar a l'evidència
Comentari:
Per poder tobar la raó Descartes va crear un mètode basat en unes lleis o regles, aquestes havien de ser poque i fàcils perquè tothom les podes seguir.
Descartes era un filòsof que es decantava per les matematiques, la geografia, es a dir, una ciència exacta la qual a servr per poder establir aqet estudi, formulant les quatre reles la primera diu que rés ha de ser acepta coma cert a tavés de la evidència, perquè això implica que podria no ser segur, la segona l'anàlisi en el que la ment divideix en parts els conceptes per tenir les coses de forma més clraes i sencilles, la tercera és la síntesi que guarda relació amb la deducció on. es puja gradualment allò que és més simpl de verificar a allò més complex i un cop hem captat i hem relacionat els nostres conceptes per trobar la raó podem concluir el nostre anàlisi i la nostra síntesi.
Més informació »
Projecte 3 George, Berkeley influències
Posted by: Angie / Category: Berkeley influències, Projecte 3 GeorgeEll també va influenciar sobretot als matemàtics que estudiaven les seves teories.
Filòsofs per els quea ser influenciat George Berkeley:
Aristòtil:
La ment al néixer és "tamquam tabula rasa", en la qual gens hi ha escrit. El coneixement comença en els sentits, com ens demostra l'experiència. Les captacions dels sentits són apreses per l'intel·lecte passiu, en forma d'imatges o fantasmes.
John locke:
Tot coneixement és empíric i passa pels sentits.
"L'ÀNIMA és una taula rasa"
L'univers és idèntic a Déu, que és la 'substància' incausada de totes les coses.
Tot i que no fa influenciar a Berkeley, he d'enomenar a un gran empirista:
David Hume:
El coneixement humà es compon d'impressions sensibles i d'idees, que es formen a partir de les dades dels sentits. No podem anar, doncs, més enllà del que ens aporten els sentits, i l'existència i veritat de les idees resulten injustificables per a nosaltres. Nega la realitat de tota substància, solament coneixem fenòmens.
Més informació »