Textos Descartes nº1

Posted by: Angie / Category:




idee principals:

Aquets text parla de les regles que hem de seguir per poder robara lògica.
El primer mètode que esmenta es basa en no acceptar com a cert una evidència, la segona en dividir les dificultats al màxim per oder requerir la seva millor solució, la tercera conduir els pensaments des de els més simples fins´anar accedint al més comost i per últim fer emmeracions completes per arribar a la seguretat de no ometre res.

títol: Arribar a l'evidència


Comentari:

Per poder tobar la raó Descartes va crear un mètode basat en unes lleis o regles, aquestes havien de ser poque i fàcils perquè tothom les podes seguir.
Descartes era un filòsof que es decantava per les matematiques, la geografia, es a dir, una ciència exacta la qual a servr per poder establir aqet estudi, formulant les quatre reles la primera diu que rés ha de ser acepta coma cert a tavés de la evidència, perquè això implica que podria no ser segur, la segona l'anàlisi en el que la ment divideix en parts els conceptes per tenir les coses de forma més clraes i sencilles, la tercera és la síntesi que guarda relació amb la deducció on. es puja gradualment allò que és més simpl de verificar a allò més complex i un cop hem captat i hem relacionat els nostres conceptes per trobar la raó podem concluir el nostre anàlisi i la nostra síntesi.


0 comentaris: